top of page

Adaçayı Yağı Nedir?

Güncelleme tarihi: 8 Eki 2023



Adaçayı Yağı (Doğal, Katkısız, Aromatik Uçucu Bitkisel Yağ)

Adaçayı bitkisinin çiçek ve yapraklarının su buharı distilasyonu yöntemiyle damıtılmasıyla elde edilen uçucu aromatik yağa, adaçayı yağı denir.


Ürünün İşlenen Kısmı: Yaprakları

Ürünün Botanik İsmi: Salvia officinalis

Üretim Metodu: Su Buharı Distilasyonu (Distillation)

Nihai Ürün Tanımı: Doğal Uçucu Bitkisel Adaçayı Yağı

Renk ve Koku Tanımı: Açık sarı renkli, kıvamı ince , Deriye nufus ettirilerek koklandığında yoğun adaçayı kokusu verir.

Raf Ömrü: 3 Yıl

Cas No: 8022-56-8

EINECS/ELINCS No: 282-025-9

Doğal Bileşenleri: Undesilik asit, α ve β‐tuyon, 1,8‐sineol, thujone

Yağ Oranı: Adaçayı yaprakları %0,1-0,5 adaçayı yağı içerir.

Menşei: Türkiye

Ambalaj Şekli: 1,5,18,200 Litre Metal Varil

Tüketim Şekli: Haricen kullanılır. İçilmez.


Halk arasında Acı elma yağı olarakda isimlendirilir. Acı elma yağı denmesinin sebebi minyatür

elmyaya benzeyen yemişlerinin olmasından kaynaklanmaktadır.


Kohler'in şifali bitkilerinde yer verdiği tablo çizimini yaptığı şekile yer verilmiştir.


Adaçayı Yağının Faydaları Nelerdir?

Adaçayı yağı kozmetik sanayinde kullanılır.

Saç bakımı için en etkili yağlardandır.

Gaz problemlerinin giderilmesinde haricen taşıyıcı bir yağ ile inceltilerek kullanılabilir.

Saç kıran gibi problemlerin giderilmesine yardımcıdır.

İdrar söktürücü olarak kullanıldığı konusunda tarihi bilgilere yer verilmektedir.

Kümes hayvanları içinde kullanılmaktadır.



Adaçayı Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.Kesinlikle içilmez.


Adaçayı Yağı Nasıl Kullanılır?

Saç ve cilt bakımında gerekli bölgeye doğrudan sürülebilir.

Gaz problemlerinin giderilmesinde taşıyıcı bir yağ ile inceltilerek ayak altlarına veya koltuk altlarına sürülür.


ADAÇAYI YAĞI ÜRETİMİ

Kaliteli adaçayı yağı; Kurutulmuş adaçayı yapraklarından buhar distilasyonu methoduyla üretilerek, iyi muhafaza edilmiş ve hiçbir katkı yapılmamış doğal bitkisel uçucu yağ olandır. Naturalis Olea yerli adaçayından adaçayı uçucu yağı üretimi yapmaktadır.


Orjinal Katkısız Daçayı Yağı Nasıl Olur?

Çok açık sarıdır. İnce kıvamlıdır. Yoğun adaçayı kokusu ihtiva eder.

Bileşenlerinde en az %40 undesilik asit, alfa, beta tujon, 1.8 cineol ihtiva eder.


ADAÇAYI YAĞI ANALİZİ

FS10114598 -Sage-Oil-NaturalisOLEA
.pdf
Download PDF • 2.34MB

Naturalis OLEA Adaçayı Yağı analizini indirmek için pdf dökümanına tıklayabilirsiniz.



 

Naturalis OLEA Adaçayı Yağı satın almak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.




Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page