top of page

Çörek otu Yağı Nedir?

Güncelleme tarihi: 8 Eki 2023


çörekotu ve çörekotu yağı masada
Çörek otu ve Çörek otu Yağı

Çörekotu Yağı (Doğal-Katkısız-Soğuk Sıkım Bitkisel Yağ)

Çörek otu tohumlarının soğuk sıkım methoduyla işlenerek elde edilen doğal bitkisel yağa, çörek otu yağı denir.


Ürünün İşlenen Kısmı: Tohumları


Ürünün Botanik İsmi: Nigella Sativa


Üretim Metodu: Soğuk Sıkım (Soğuk Press)


Nihai Ürün Tanımı: Doğal Sabit Bitkisel Çörek otu Yağı


Raf Ömrü: 3 Yıl


Cas No: 90064-32-7


EINECS/ELINCS No: 290-094-1


Doğal Bileşenleri: Timokinon, Nigelin


Yağ Oranı: Çörekotu tohumu ortalama %27-%35 çörekotu yağı içerir.


Menşei: Türkiye


Ambalaj Şekli: 1,5,30,60,200 Litre Metal Varil ve 1000 Litre IBC Tank


Tüketim Şekli: Dahilen sabah akşam aç karnına 1’er tatlı kaşığı içilir. Salatalara sos olarak eklenerek tüketilebilir.

Kozmetik amaçlı haricen kullanılmasında sakınca yoktur.


Çörekotu Yağı Teknik Açıklamalar:

Çöre kotu Tohumu yağı, Nigella Sativa cinsi Tıbbi çörekotu bitkisinin çiçeklenme sonrası oluşan tomurcuk başları içerisinde yer alan, küçük siyah renkli, kuru ve yumuşak


yapılı tohumlarının hiçbir ısıl işleme tabi tutulmadan sıkıştırma metoduyla sıkılmasıyla elde edilir. Çörekotu yağı, karakteristik çörekotu kokusunu hafif andırırken, tadı acı ve rengi kırmızının tonlarıdır. Çörekotu yağı ilaç değildir. İlaç gibi endikasyon belirtilerek satışı uygun


değildir. Çörek otu yağı doğal besin desteği olarak ve kozmetik amaçlı tüketilen nihai bir üründür.


Çörekotu Yağı, Nigella Sativa türünden elde edilmiş ise bileşenlerinde nigelin ve timokinon içerir. Bu bileşenler Nigella Arvensis ve Nigella Damescana türlerinde çok eser miktarda yer almaktadır.


Ülkemizde Çörekotunun 3 türü de yetişmektedir.


Acı tat ve yoğun aroması olan ve yağ rengi koyu kahverengi olan tür nigella sativadır. Bu türün çiçekleri beyaz renklidir.


Tatlı tadı olan ve düşük aromaya sahip, yağ rengi sarı renkte olan tür nigella damascena. Bu tür çiçekleri açık mavi renklidir.


Tadı hafif acı ve orta aromaya sahip, yağ rengi yeşil olan tür nigella arvensisdir. Bu tür çiçekleri mavi damarlı beyazdır.


Çörek otu Yağı nasıl kullanılır?

Çörek otu yağı ihtiyaca göre dahilen veya haricen her iki şekilde de kullanılabilir.



Orjinal Nigella Sativa Türü Çörek otu Yağı Nasıl Görünür?

Kırmızı (Koyu kahverengi) Renktedir. Boğazda yakıcı acı tat bırakır. Yemeklik yağlardan daha kıvamlı görünümdedir.




Yukarıda yer verdiğimiz Naturalis OLEA Çörek otu Yağı , Nigella Sativa türünden elde edilen orjinal acı çörekotu yağıdır.



Soğuk sıkım Çörek otu Yağı Üretimi Nasıl Yapılır?

Çörekotu Yağı kullanıcı yorumlarınızı sizlerde yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


ÇÖREK OTU YAĞI ANALİZİ


FS101114620-Black-Seed-Oil-NaturalisOLEA
.pdf
PDF dosyasını indir • 1.15MB

Çörek otu yağı analizini indirmek için pdf dökümanına tıklayabilirsiniz.




 

Naturalis OLEA Çörek otu yağını aşağıdaki satın al butonundan kolayca satın alabilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page